Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σάλος με το φαγοπότι εκατομμυρίων στην ΑΕΠΙ – Να διαλυθεί ζητούν τα επιμελητήρια
[Ελεύθερος Τύπος]: Σάλος με το φαγοπότι εκατομμυρίων στην ΑΕΠΙ – Να διαλυθεί ζητούν τα επιμελητήρια

[Ελεύθερος Τύπος]: Σάλος με το φαγοπότι εκατομμυρίων στην ΑΕΠΙ – Να διαλυθεί ζητούν τα επιμελητήρια

Η «αμαρτωλή» ιστορία

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας παραμένει το θέμα της ΑΕΠΙ και τις αποκαλύψεις για την σκαανδαλώδη οικονομική διαχείριση από τα μέλη της εταιρίας.

Η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων μετά τα όσα έχουν συμβεί ζητά να ανακληθεί η λειτουργία της ΑΕΠΙ ΑΕ και στο σχέδιο να συμπεριληφθεί διάταξη για υποχρεωτική διαπραγμάτευση»μεταξύ χρηστών και δικαιούχων και κρατικό επίτροπο. Και αυτό γιατί όπως τονίζουν κανείς χρήστης πλέον δεν εμπιστεύεται να συνεργαστεί με την ΑΕΠΙ χωρίς τις συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλείδες.

Το συγκεκριμένο αίτημα στάλθηκε μέσω επιστολής  στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου από τον  πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο. Στην επιστολή του τονίζει ότι πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα αποδίδουν δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΕΠΙ ΑΕ, ιδιαίτερα μετά τη δημοσίευση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών που αποκάλυψαν μεγάλες ατασθαλίες.

Μάλιστα εκφράζει και την απορία του γιατί έγιναν τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου και δεν εισήχθη στη Βουλή προς ψήφιση άμεσα το αρχικό σχέδιο νόμου Μπαλτά που κατατέθηκε στις 4/7/2016 και με το οποίο ήταν σύμφωνοι όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Πάρα πολλές  αντιδράσεις

Πολλοί είναι οι άνθρωποι της μουσικής που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το θέμα, ενώ δεν λείπουν και οι ανακοινώσεις φορέων που ζητούν να δοθεί άμεση λύση με παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!