Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Reuters: Ιδού οι δυσκολίες που αντιμετωπιζουν οι επενδυτές στην Ελλάδα
[Ελεύθερος Τύπος]: Reuters: Ιδού οι δυσκολίες που αντιμετωπιζουν οι επενδυτές στην Ελλάδα

[Ελεύθερος Τύπος]: Reuters: Ιδού οι δυσκολίες που αντιμετωπιζουν οι επενδυτές στην Ελλάδα

Στις δυσκολίες που πολλές φορές αντιμετωπίζουν τα επενδυτικά μεγάλα και σημαντικά επενδυτικά πρότζεκτ στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Το δημοσίευμα ξεκινά με την περίπτωση του Μάικ Αγγελιάδη από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει θέρετρο γκόλφ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρόδο εδώ και 25 χρόνια. Ενώ ο Αγγελιάδης κέρδισε κρατικό διαγωνισμό σύμφωνα με τον οποίο του δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργήσει την παραθαλάσσια επένδυση οι αρχές κήρυξαν ολόκληρη την περιοχή αρχαιολογικό χώρο. Τώρα ολόκληρο το σχέδιο να επενδυθούν πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ έχει αναβληθεί. «Ακόμα περιμένουμε απάντηση από το Υπουργείο για το τι σκοπεύουν να κάνουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα προσθέτει πως «η ανάκαμψη της Ελλάδας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ξένες επενδύσεις. Πριν από επτά χρόνια ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης για να εξασφαλίσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ για το σχεδόν χρεοκοπημένο κράτος. Μέχρι σήμερα η χώρα έχει φτάσει μόλις τα 4,4 δισεκατομμύρια, ενώ οι κυβερνητικοί επικριτές λένε ότι η υπερβολική γραφειοκρατία είναι ένας σημαντικός λόγος για την άθλια αυτή απόδοση».

Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ελληνικού, στο οποίο τα τελευταία 16 χρόνια, τα παλιά τερματικά έχουν παραμείνει εγκαταλειμμένα σε μια καταπράσινη πεδιάδα τριπλάσια του μεγέθους του Μονακό, μαζί με τους εγκαταλελειμμένους θαλάμους αθλοπαιδιών που χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!