Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο Ρέντσι μοιράζει δισ. για να νικήσει στο δημοψήφισμα
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Ρέντσι μοιράζει δισ. για να νικήσει στο δημοψήφισμα

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Ρέντσι μοιράζει δισ. για να νικήσει στο δημοψήφισμα


Παροχές, παροχές, παροχές… Ενα «προεκλογικό» προϋπολογισμό σχεδίασε και εισηγήθηκε η ιταλική κυβέρνηση, εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που συνδέεται με το μέλλον του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Φοροαπαλλαγές, επιστροφή επιδομάτων και μέτρα τόνωσης της οικονομίας περιλαμβάνει ο ιταλικός προϋπολογισμός για το 2017 που εγκρίθηκε από τη Βουλή αλλά πιθανότατα θα δημιουργήσει ζήτημα με τις Βρυξέλλες. Ο προϋπολογισμός προϋποθέτει «άνοιγμα» 27 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην ορολογία της Ε.Ε. αυτό σημαίνει ότι θα οδηγήσει σε αύξηση του δημόσιου χρέους. Προβλέπεται, δηλαδή, ανοιχτή αντιπαράθεση Ρώμης και Βρυξελλών.

Ομως, ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσει τα εσωτερικά μέτωπα και να πάει στο δημοψήφισμα με το κόμμα ενωμένο. Σήμερα, δέχεται τις έντονες αντιδράσεις της αριστερής πτέρυγας, ενώ έχει απέναντί του το σύνολο των κύριων πολιτικών κομμάτων. «Δεν είμαστε ακόμη καλά, αλλά βαδίζουμε καλύτερα στα δυόμισι τελευταία χρόνια από ό,τι προηγουμένως», δήλωσε ο Ρέντσι, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του για το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, που ενδεχομένως να σημάνει και το τέλος της πολιτικής του εξουσίας.

Ο Ρέντσι θέλει να πείσει αριστερούς και αντιευρωπαϊστές ότι δίνει πραγματική μάχη κατά της λιτότητας που ταλανίζει τη χώρα και ότι ο μόνος στόχος τώρα είναι η ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!