Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Ράλι» ανόδου για την τιμή του Bitcoin
[Ελεύθερος Τύπος]: «Ράλι» ανόδου για την τιμή του Bitcoin

[Ελεύθερος Τύπος]: «Ράλι» ανόδου για την τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin κατέγραψε άλμα σε υψηλό 18 μηνών σήμερα, μια άνοδος που σύμφωνα με αναλυτές προκλήθηκε από νευρικούς χρηματιστές που αναζητούσαν ασφάλεια σε εναλλακτικές επενδύσεις και τις προσδοκίες ότι το Libra της Facebook θα μπορούσε να καταστήσει τα κρυπτονομίσματα κυρίαρχο ρεύμα.

Η αξία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος του κόσμου έχει καταγράψει άλμα από τον Απρίλιο και σήμερα κινείτο κοντά στα 13.000 δολάρια. Από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί κατά 240%, αν και παραμένει κάτω από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 20.000 δολαρίων.

Οι επενδυτές έχουν στραφεί και πάλι στα ψηφιακά νομίσματα ύστερα από ένα δύσκολο 2018. Το Bitcoin καταγράφει άνοδο για οκτώ συνεχείς συνεδριάσεις. Και τώρα η Facebook ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, το Libra, έως τα τέλη του Ιουνίου του 2020.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ανακοίνωση η Facebook αυτό τον μήνα αναβίωσε το ενδιαφέρον για τα ψηφιακά νομίσματα, ενώ το γεγονός ότι οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια αποτελεί έναν ακόμα λόγο για την αύξηση της τιμής του Bitcoin.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι επωφελείται από κάποιες ροές, από τις οποίες ευνοείται και ο χρυσός», δήλωσε αναλυτής της CMC Markets. «Γίνονται όλα αυτά με το Libra, τα οποία ανανεώνουν το ενδιαφέρον για το bitcoin. Τα κρυπτονομίσματα είναι και πάλι στη μόδα».

Πρόσθεσε, ωστόσο, οι κινήσεις των επενδυτών που αγοράζουν το bitcoin έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Με τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να διατηρούν τα επιτόκια κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους, οι επενδυτές αναζητούν τρόπους για να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, μέσω και των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!