Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο απλοποίησης σύστασης επιχειρήσεων
[Ελεύθερος Τύπος]: Ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο απλοποίησης σύστασης επιχειρήσεων

[Ελεύθερος Τύπος]: Ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο απλοποίησης σύστασης επιχειρήσεων


«Το νομοσχέδιο για την απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων και την άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, στην οποία το νομοσχέδιο εισήχθη και ψηφίστηκε ως κατεπείγον.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Το νομοσχέδιο, ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια, ωστόσο σύσσωμη η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για τη διαδικασία επισημαίνοντας, ότι υπήρξε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία της κυβέρνησης να το εισάγει εγκαίρως στη Βουλή, δεδομένου ότι, ενώ είχε εκτεθεί προς διαβούλευση από τον περασμένο Αύγουστο, ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες, ενόψει της αξιολόγησης.

Απεσύρθη το άρθρο 19

Εξάλλου, η αξιωματική αντιπολίτευση, δια του εισηγητή της Χρήστου Σταϊκούρα, παρότι υπερψηφίζει την αρχή του νομοσχέδιου, έκανε λόγο για φωτογραφικές διατάξεις (με αιχμή το άρθρο 19 για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε επιχειρηματίες που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο με πλαστά δικαιολογητικά) και δήλωσε ότι το καταψηφίζει όπως και το άρθρο 24 (για τη μη ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ αποφάσεων απευθείας ανάθεσης), ενώ με επιφύλαξη αντιμετωπίζει όλα τα άρθρα.

Και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επίσης είπε ότι για το άρθρο 19 υπάρχει ανακοίνωση του ΣΕΤΕ που αναφέρει ότι η ρύθμιση αφορά σε συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, διέψευσε ότι το άρθρο 19 αποτελεί φωτογραφική διάταξη και τόνισε πως πρόκειται για μια νέα διοικητική προσέγγιση που υιοθετήθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, τελικώς απέσυρε το συγκεκριμένο άρθρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!