Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τι προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου – Στην Βουλή η συζήτηση
[Ελεύθερος Τύπος]: Τι προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου – Στην Βουλή η συζήτηση

[Ελεύθερος Τύπος]: Τι προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου – Στην Βουλή η συζήτηση

Στην απλοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου να μεταβάλλεται χωρίς δημοσιότητα και κάτω από άκρα μυστικότητα το φύλο διεμφυλικών προσώπων, ακόμη και ανηλίκων 15 ετών και άνω, στοχεύει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, η ψηφοφορία του οποίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βουλή.

Ρεπορτάζ: Αντωνία Ξυνού

Το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου, τιτλοφορείται «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» και αποτελείται από συνολικά επτά άρθρα.

Βασική αλλαγή, αλλά όχι μοναδική, είναι το γεγονός ότι με το επίμαχο νομoθέτημα η διόρθωση φύλου δεν απαιτείται να γίνεται εντός δικαστικής αίθουσας. Αντίθετα, προβλέπεται η διαδικασία να λαμβάνει χώρα σε γραφείο, χωρίς τη δημοσιότητα που θα είχε μια ανοιχτή συνεδρίαση στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Από 15 ετών

Αν και αρχικά το νομοθέτημα αφορούσε σε ενήλικα διεμφυλικά άτομα, τελικά λίγες ημέρες μετά την κατάθεσή του, σε μια έντονη συνεδρίαση στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής αποφάσισε να προχωρήσει σε μία αλλαγή. Ετσι, πλέον υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και από ανηλίκους από 15 ετών, υπό τρεις προϋποθέσεις: η αλλαγή να είναι βούλησή τους, να υπάρχει συγκατάθεση των γονέων τους και να κατατεθεί και γνωμοδότηση ειδικής επιστημονικής επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί όλα τα στάδια των υποθέσεων αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!