Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πρωτοβουλίες της ΝΔ μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν
[Ελεύθερος Τύπος]: Πρωτοβουλίες της ΝΔ μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

[Ελεύθερος Τύπος]: Πρωτοβουλίες της ΝΔ μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη

Πρωτοβουλία ενημέρωσης εταίρων και συμμάχων για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν για τη Θράκη, αναλαμβάνει η ΝΔ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, «οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν , σχετικά με το τουρκικό “Εθνικό Συμβόλαιο” του 1920 και τα εδάφη στα οποία αυτό αναφέρεται, είναι άκρως προκλητικές, απαράδεκτες και αποσταθεροποιητικές για όλες τις χώρες που γειτονιάζουν με την Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος οφείλει να μη συγχέει το αξίωμά του και τον πολιτικό του λόγο, με την ιδιότητα ενός νέο-οθωμανού ιστορικού που παραγνωρίζει πλήρως το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες Ειρήνης, που συνάφθηκαν τον 20ό αιώνα και μάλιστα μετά από δύο βαλκανικούς και δύο παγκοσμίους πολέμους».

Η κ. Μπακογιάννη σημειώνει επίσης ότι δεν χωρούν αμφιβολίες και παρερμηνείες σε τέτοια ζητήματα, διαφορετικά, «η Τουρκία σύντομα θα απομονωθεί από το συμμαχικό και ευρωπαϊκό χώρο, στον οποίο φιλοδοξεί να ανήκει».

Σ’ αυτή τη λογική, η ΝΔ αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης φίλων, εταίρων και συμμάχων για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα.

Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία»

Ο Ερντογάν με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης είπε πως «η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία» και πρόσθεσε ότι «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!