Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πρωτιές… θανάτου στα τροχαία για την Ελλάδα
[Ελεύθερος Τύπος]: Πρωτιές… θανάτου στα τροχαία για την Ελλάδα

[Ελεύθερος Τύπος]: Πρωτιές… θανάτου στα τροχαία για την Ελλάδα

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας της Eurostat σχετικά με τα τροχαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει αρνητικά… υψηλές θέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με 134 θανατηφόρα τροχαία ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με την Πελοπόννησο να βρίσκεται στην έκτη θέση με 124 νεκρούς.

Αντίστοιχα μεγάλος παραμένει και ο αριθμός στη Στερεά Ελλάδα, που κατέχει την έβδομη θέση με 112 νεκρούς. Την αρνητική πρωτιά κατέχει η περιοχή Severozapaden της Βουλγαρίας, όπου καταγράφονται 153 νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ ακολουθεί η πορτογαλική περιοχή Alentejo με 142 νεκρούς και το Λουξεμβούργο με 138 νεκρούς αντίστοιχα.

Ιδιαζόντως αρνητικές είναι και οι επιδόσεις της Τουρκίας, όμως αυτές δεν καταλαμβάνονται στο συγκριτικό πίνακα που έχει σχηματιστεί για τη «γηραιά ήπειρο».

Ειδικότερα, στη γειτονική χώρα καταγράφονται έως 226 νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην περιοχή Kastamonou, ενώ στο Balikesir υπήρξαν 182 νεκροί, στη Manisa 177 και στην περιοχή Bati Marmara 150 νεκροί.
Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν το 2016, ενώ τα αντίστοιχα για το έτος 2017 αναμένεται να δημοσιευτούν τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σοβαρό πρόβλημα με τα τροχαία δυστυχήματα πάντως παρατηρείται και στο Νομό Αττικής. Μόνο τον περασμένο Οκτώβριο έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα και τραυματίστηκαν συνολικά 604 οδηγοί και συνοδηγοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!