Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πρόωρες εκλογές «βλέπει» η Eurasia Group
[Ελεύθερος Τύπος]: Πρόωρες εκλογές «βλέπει» η Eurasia Group

[Ελεύθερος Τύπος]: Πρόωρες εκλογές «βλέπει» η Eurasia Group


Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στο πρώτο εξάμηνο του 2017 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurasia Group σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τον Δεκέμβρη.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Eurasia Group, Mujtaba Rahman, σε δηλώσεις του, στον Guardian: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείεται να τραβήξει την πρίζα και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2017 αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, αποτελούν το «κλειδί» για τη β΄αξιολόγηση αλλά παράλληλα είναι «κόκκινη γραμμή» για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παραδοσιακά υποστηρίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και τα συνδικάτα».

Οπως υποστηρίζει, σε μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις θα κριθούν σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον και όχι στην Αθήνα, δεδομένης της κόντρας για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το ελληνικό χρέος.

«Μια τέτοια εξέλιξη θα προστεθεί στη μακρά λίστα των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι Ευρωπαίοι αυτό το διάστημα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στο δημοσίευμα του Guardian γίνεται εκτενής αναφορά στη δεύτερη αξιολόγηση που αρχίζει αυτήν την εβδομάδα αλλά και στην εκτίμηση του Ινστιτούτου Bruegel ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2018 και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!