Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το προφίλ των νέων για ανεργία, διατροφή, διακοπής και διασκέδαση [πίνακας]
[Ελεύθερος Τύπος]: Το προφίλ των νέων για ανεργία, διατροφή, διακοπής και διασκέδαση [πίνακας]

[Ελεύθερος Τύπος]: Το προφίλ των νέων για ανεργία, διατροφή, διακοπής και διασκέδαση [πίνακας]

Τέσσερις στους δέκα Ελληνες ψάχνουν μέσω συγγενών και γνωστών να βρουν δουλειά, ενώ μόλις το 14% μέσω αγγελιών. Μέσα σε μια πενταετία (2012 με 2017) πολλά έχουν αλλάξει για το νέο έως 34 ετών, που πλέον σε ποσοστό 80,9% δέχεται να εργαστεί με μερική απασχόληση, ενώ οι «επιλεκτικοί» που επιθυμούν μόνο πλήρη απασχόληση έχουν πέσει στο 11,6%.

Παρά το γεγονός ότι η ανεργία δείχνει να κάνει μικρά βήματα υποχώρησης μέσα στο 2017, οι νέοι, που είναι και τα μεγαλύτερα θύματά της, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή να στερούνται πράγματα όπως μια εβδομάδα διακοπές (51,7%) και πληρωμή εκτάκτων αναγκών (55,6%).

Σε αρκετά υψηλά ποσοστά κινούνται και σοβαρότερες ελλείψεις όπως η ικανοποιητική θέρμανση και η διατροφή σε 27,4% και 15,7%. Οσο για τον πληθυσμό σε κίνδυνο φτώχειας, το ποσοστό 20,2% γεννάει προβληματισμούς.

Καθημερινότητα

Εκμεταλλευόμενη πλήθος στατιστικών στοιχείων, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. προχώρησε στη σύνταξη μιας έκθεσης για τους νέους της Ελλάδας του 2018. Πέραν των ζοφερών στοιχείων για την απασχόληση, την ανεργία και τις δυσκολίες στη καθημερινότητα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι άλλοι «σταθμοί» στη ζωή ενός νέου.

Ο μέσος άντρας Ελληνας λέγεται Γιώργος (8,8%), εγκαταλείπει το πατρικό του στα 30 και παντρεύεται στα 33 του χρόνια. Αντιμετωπίζει τον εφιάλτη της ανεργίας σε ποσοστό 25,9%, βιώνει την υλική στέρηση σε ποσοστό 24,9% και τον κίνδυνο φτώχειας σε ποσοστό 24,4%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!