Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Προεκλογική πρόκληση: Προκήρυξαν και… πρόωρο διαγωνισμό για 750 λεωφορεία
[Ελεύθερος Τύπος]: Προεκλογική πρόκληση: Προκήρυξαν και… πρόωρο διαγωνισμό για 750 λεωφορεία

[Ελεύθερος Τύπος]: Προεκλογική πρόκληση: Προκήρυξαν και… πρόωρο διαγωνισμό για 750 λεωφορεία

Μια ανάσα πριν τη διεξαγωγή των εκλογών αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών να προκηρύξει τελικά το διαγωνισμό-μαμούθ ύψους 461 εκατ. ευρώ που αφορά στην προμήθεια των 750 λεωφορείων, εκ των οποίων τα 400 προορίζονται για την Αθήνα και τα υπόλοιπα 350 για τη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα η χρηματοδότηση!

Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό το παράδοξο καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που έχει ανακοινωθεί εδώ και μήνες, «κολλάει» σε διάφορα εμπόδια και βρήκε εν τέλει το δρόμο να ολοκληρωθεί 6 μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, δηλαδή 1η Ιουλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών και μάλιστα σε μια περίοδο που ουσιαστικά θα έπρεπε να υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η αποσφράγιση των προσφορών για την αγορά του… αιώνα, σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, θα γίνει στις 5 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, δηλαδή 45 ώρες πριν οδηγηθούν οι πολίτες στις κάλπες.

Η απόφαση

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε αναρτηθεί απόφαση με την οποία το ΥΠΟΜΕ ζητούσε από εταιρίες να… εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό όταν αυτός προκηρυχθεί. Στο ίδιο έγγραφο, για τη χρηματοδότηση είχε σημειωθεί χαρακτηριστικά ότι «η παρούσα προμήθεια χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων» και αμέσως μετά πως «δεν υφίσταται ανάληψη νομικών δεσμεύσεων μέχρι την οριστική ένταξη του έργου σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Π.Π. 2014-2020». Δηλαδή, το υπουργείο έψαχνε στο ΕΣΠΑ τα χρήματα για να «τρέξει» το διαγωνισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!