Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πρεμιέρα σήμερα για τα e-λεκτρονικά αστυνομικά τμήματα
[Ελεύθερος Τύπος]: Πρεμιέρα σήμερα για τα e-λεκτρονικά αστυνομικά τμήματα

[Ελεύθερος Τύπος]: Πρεμιέρα σήμερα για τα e-λεκτρονικά αστυνομικά τμήματα


«Πρεμιέρα» με 31 ηλεκτρονικές υπηρεσίες κάνουν σήμερα τα e-λεκτρονικά αστυνομικά τμήματα στη διαδικτυακή πύλη portal.astynomia.gr. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν ακόμη 40 δράσεις, ενώ αν δημιουργηθεί διαχειριστική αρχή στο υπουργείο Ανάπτυξης θα απορροφηθεί πρόγραμμα ΕΣΠΑ για λειτουργία επιπλέον 80 δράσεων, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε περίπου 150.

Την προηγούμενη εβδομάδα αναρτήθηκαν πιλοτικά οι πρώτες δράσεις, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αστοχίες και να θωρακιστεί το σύστημα, με τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφορικής και εταιρίας να προβαίνουν σε εικονικές επιθέσεις χάκερ. Η νέα διαδικτυακή πύλη, εκτός από την ελληνική γλώσσα, είναι μεταφρασμένη σε αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και αραβικά!
Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν παλιότερες χρονοβόρες παροχές με ένα κλικ!

Στόχος είναι η αισθητή μείωση της γραφειοκρατίας, η κατάργηση της έντυπης επεξεργασίας, ο εκσυγχρονισμός και η απλούστευση των διαδικασιών, η μείωση του λειτουργικού κόστους, η ταχύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών. Με αυτό τον τρόπο αποδεσμεύεται μεγάλος αριθμός αστυνομικών που απασχολείται με τη γραφειοκρατική «χαρτούρα» για απλά θέματα πολιτών, που ταλαιπωρούνται για μέρες προκειμένου να λάβουν πολυπόθητα έγγραφα και υπηρεσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!