Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πρατηριούχοι: Παρά τις αυξήσεις στα καύσιμα, τα δημόσια έσοδα δεν βελτιώνονται
[Ελεύθερος Τύπος]: Πρατηριούχοι: Παρά τις αυξήσεις στα καύσιμα, τα δημόσια έσοδα δεν βελτιώνονται

[Ελεύθερος Τύπος]: Πρατηριούχοι: Παρά τις αυξήσεις στα καύσιμα, τα δημόσια έσοδα δεν βελτιώνονται


Οι υπερβολικά μεγάλες αυξήσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε όλα τα πετρελαιοειδή προϊόντα είναι δυσανάλογες ως προς τις οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σημειώνοντας επίσης ότι δεν βοηθούν στην άντληση περισσότερων εσόδων από το Δημόσιο.
Αντίθετα, την ίδια στιγμή, όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων, οι αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καλλιεργούν το έδαφος για έξαρση του λαθρεμπορίου.

H ΠΟΠΕΚ καταγγέλλει το γεγονός ότι δυόμιση χρόνια μετά τη σύσταση της Διυπουργικής Επιτροπής για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων, παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

«Η θέση της Π.Ο.Π.Ε.Κ. επιβεβαιώνεται μονίμως, από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, ότι παρά τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα , τα δημόσια έσοδα δεν αυξάνονται, αφού η οποιαδήποτε αύξηση των φόρων εξαφανίζεται από την μείωση της ετήσιας κατανάλωσης» τονίζουν οι πρατηριούχοι.

Συνδικαλιστές πρατηριούχοι εκτιμούν ότι από τις επιβαρύνσεις στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης κάθε νοικοκυριό θα χάσει περίπου 500 ευρώ το χρόνο, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να αγοράζει πετρελαιοειδή με τον ίδιο ρυθμό που συνήθιζε πριν αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!