Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πώς «ανέσυραν» τον Μηλιό και τον διόρισαν πρόεδρο στο Ελληνικό φεστιβάλ
[Ελεύθερος Τύπος]: Πώς «ανέσυραν» τον Μηλιό και τον διόρισαν πρόεδρο στο Ελληνικό φεστιβάλ

[Ελεύθερος Τύπος]: Πώς «ανέσυραν» τον Μηλιό και τον διόρισαν πρόεδρο στο Ελληνικό φεστιβάλ


Το «ράβε ξήλωνε» στο Ελληνικό Φεστιβάλ δεν έχει τελειωμό. Αυτή τη φορά ξηλώνεται το Διοικητικό Συμβούλιο, λόγω… ασυμφωνίας χαρακτήρων με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Η αντικατάσταση του Δ.Σ. επήλθε μετά τη συνάντηση της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη, της υπουργού Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και της πρόεδρου και αντιπροέδρου του Δ.Σ., Λιάνας Θεοδωράτου και Κατερίνας Παπανικολάου, αντίστοιχα.

Οπως φαίνεται η πυροσβεστική διάθεση των κυβερνητικών στελεχών δεν είχε ως αποτέλεσμα την εξομάλυνση των σχέσεων. Το παλιό συμβούλιο ξηλώθηκε και με υπουργική απόφαση ορίστηκε το νέο Δ.Σ. Ερωτηματικά προκαλεί ο διορισμός στη θέση του προέδρου του Γιάννη Μηλιού, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας ΕΜΠ, ο οποίος είχε διατελέσει υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση, διαφώνησε στη συνέχεια με τις κυβερνητικές επιλογές, αποσύρθηκε για περίπου δύο χρόνια και τώρα τον ξαναθυμήθηκαν!! Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο δικηγόρος Πέτρος Σταυριανός και μέλη οι Γιώργος Κουρουπός (συνθέτης), Βασίλης Λαμπρινουδάκης (ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, διευθυντής ανασκαφών στα μνημεία της Επιδαύρου και γενικός γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο του «Διαζώματος»), Εφη Γιαννοπούλου (μεταφράστρια-κριτικός), Μάρθα Φωστέρη (κοινωνιολόγος-ψυχοθεραπεύτρια ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ) και Νίκος Ερηνάκης (οικονομολόγος, δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!