Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πολιτική συμφωνία προβλέπει ο Τσακαλώτος για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου
[Ελεύθερος Τύπος]: Πολιτική συμφωνία προβλέπει ο Τσακαλώτος για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

[Ελεύθερος Τύπος]: Πολιτική συμφωνία προβλέπει ο Τσακαλώτος για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου


Για πολιτική συμφωνία κάνει τώρα λόγο ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος ενόψει του κρίσιμου Εurogroup της 20ης Φερβουαρίου.

Μιλώντας  με εκπροσώπους της βορειοελλαδικής βιομηχανίας, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες και κυρίως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων Εταίρων και του Νομισματικού Ταμείου, ευθύνονται για την μη έγκαιρη λήψη απόφασης. Όπως εκτίμησε, μάλιστα, ο ίδιος, στις 20 Φεβρουαρίου θα υπάρξει πολιτική απόφαση.

Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ, Αθανάσιο Σαββάκη, και τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Μυλωνά  και σύμφωνα με το voria.gr ο κ. Σαββάκης, μετέφερε τις ανησυχίες της βιομηχανίας σχετικά με την κάθετη πτώση του τζίρου της αγοράς που παρατηρείται από τον Δεκέμβριο έως και σήμερα, και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επίσης, συζητήθηκε εκτενέστατα το θέμα της υπερφορολόγησης των μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών της βιομηχανίας και κυρίως το γεγονός ότι τους τελευταίους 3 μήνες παρατηρούνται μαζικές εκροές ανώτατων στελεχών στο εξωτερικό (brain drain).

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, πλέον φεύγουν από την Ελλάδα όχι μόνο άνεργοι οι νέοι επιστήμονες, αλλά και στελέχη αξιόπιστων επιχειρήσεων και μάλιστα υψηλόμισθα, αφενός γιατί η φορολογία απορροφά σχεδόν τα 3/4 των δαπανών μισθοδοσίας τους και, αφετέρου επειδή το περιβάλλον στην χώρα έχει γίνει πολύ γκρίζο και απαισιόδοξο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!