Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πλήθος κόσμου και βαθιά συγκίνηση στην κηδεία του Θόδωρου Νικολαίδη [εικόνες]
[Ελεύθερος Τύπος]: Πλήθος κόσμου και βαθιά συγκίνηση στην κηδεία του Θόδωρου Νικολαίδη  [εικόνες]

[Ελεύθερος Τύπος]: Πλήθος κόσμου και βαθιά συγκίνηση στην κηδεία του Θόδωρου Νικολαίδη [εικόνες]


Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έδωσαν το παρών στην κηδεία του Θόδωρου Νικολαίδη που πριν από λίγες ημέρες έφυγε από την ζωή.

Ο εκλιπών όπως είναι γνωστό διατηρούσε στενή και μακρόχρονη φιλία με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή τον οποίο φιλοξενούσε συχνά στο σπίτι του στη Μύκονο.

Ενα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του αθλητικού τύπου και όχι μόνο έκλεισε τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Μαρτίου 2017 με το θάνατο του Θόδωρου Νικολαΐδη, του τελευταίου της γενιάς των παραδοσιακών εκδοτών.

Ο εκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ», γεννημένος το 1925, έφυγε από τη ζωή λίγο πριν συμπληρώσει τα 92 του χρόνια με την κηδεία του να γίνεται αύριο Τρίτη στις 11.00 από το Πρώτο Νεκροταφείο.

Το 1955 ο Θόδωρος Νικολαΐδης, από τους πρωτοπόρους αθλητικούς συντάκτες με τη συνδρομή των φίλων του, Κώστα Σισμάνη και Γιάννη Χιωτάκη, ίδρυσαν το «Αθλητικό Φως» (η αρχική ονομασία της εφημερίδας) με πρώτη μέρα κυκλοφορίας την 11η Απριλίου της ίδιας χρονιάς. Αρχικά δισεβδομαδιαία και από την 1η Ιουλίου 1967 σε καθημερινή βάση, ενώ είχε αλλάξει ονομασία γινόμενη «Φως των Σπορ». Πριν είχε δουλέψει στην «Αθλητική Ηχώ» και στον «Αθλητισμό».

Το φύλλο της Κυριακής ήταν το νούμερο 16.211 καθημερινής έκδοσης (χωρίς εκείνα της Δευτέρας) το πρώτο χωρίς την παρουσία του αλλά με την είδηση του θανάτου του στο εξώφυλλο και με τίτλο «Πέρασε στην ιστορία».

Στο εισαγωγικό του κείμενο στο πρώτο φύλλο της έκδοσης ο Νικολαΐδης έγραφε:
«Το «Αθλητικόν Φως» που παραδίδεται σήμερον εις την κρίσιν των φιλάθλων μας είναι καρπός νεανικών ενθουσιασμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!