Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ποινική δίωξη γιατρών και υπαλλήλων για την πυρκαγιά στο Δαφνί
[Ελεύθερος Τύπος]: Ποινική δίωξη γιατρών και υπαλλήλων για την πυρκαγιά στο Δαφνί

[Ελεύθερος Τύπος]: Ποινική δίωξη γιατρών και υπαλλήλων για την πυρκαγιά στο Δαφνί


Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 14 κατηγορούμενων γιατρών και διοικητικών υπάλληλων του ψυχιατρικού ιδρύματος «Δαφνί» άσκησε η Εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας για την πυρκαγιά στο ψυχιατρείο από τρόφιμο, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών, το Σεπτέμβριο του 2015.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και οι 14 φέρονται να γνώριζαν ότι με τις παραλείψεις του ενδεχομένως να ξεσπούσε πυρκαγιά, αλλά παρόλα αυτά αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων.

Επίσης  ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατά του τροφίμου που ξεκίνησε τη φωτιά και ο οποίος βρισκόταν εκεί καθώς στο παρελθόν είχε κριθεί ποινικά ακαταλόγιστος (69 ΠΚ).

Επίσης ασκήθηκαν διώξεις κατά:

– δυο θεράποντων ιατρών για την πράξη της παράνομης κατακράτησης αφού φέρονται ότι κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις άτυχους ασθενείς παρά το ότι αυτό δεν επιτρεπόταν από το πρωτόκολλο.

– έξι γιατρών για πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος καθώς έλλειπαν από τις θέσεις τους στο ίδρυμα.

– ενός διοικητικού υπαλλήλου το νοσοκομείου για το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης. Φέρεται να εξέδωσε βεβαίωση για την πυρασφάλεια του σωματίου στο οποίο κρατούνταν ο τρόφιμος που ξεκίνησε την πυρκαγιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!