Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πέθανε ο καθηγητής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος
[Ελεύθερος Τύπος]: Πέθανε ο καθηγητής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

[Ελεύθερος Τύπος]: Πέθανε ο καθηγητής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ & Ψ.Υ.) και του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.), Καθηγητής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, έφυγε πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο.

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη.

Ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία από το 1954 έως το 1961 σε πανεπιστημιακά κέντρα και τμήματα νευρολογίας, ψυχιατρικής και παιδοψυχιατρικής. Ψυχίατρος και ψυχαναλυτής υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ενώσεως και διαφόρων ελληνικών, γαλλικών και διεθνών εταιριών ψυχιατρικής, παιδοψυχιατρικής και ψυχικής υγιεινής. Το 1985 εκλέχτηκε Καθηγητής Ψυχιατρικής– Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από το 1974 και μετά εργάστηκε σε επιτροπές μελέτης και ομάδες εργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών σχετικές με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, την μεταπτυχιακή ειδίκευση και τη νομοθεσία για την περίθαλψη των ατόμων με ψυχικές διαταραχές. Με αντίστοιχα θέματα ασχολήθηκε στο φορέα του Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (1977), του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ψυχιατρικής (1978), της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας (1983) , και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης και άλλων ελληνικών και ξένων επιστημονικών οργανώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!