Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Περιζήτητα τα γραφεία σε κεντρικούς δρόμους
[Ελεύθερος Τύπος]: Περιζήτητα τα γραφεία σε κεντρικούς δρόμους

[Ελεύθερος Τύπος]: Περιζήτητα τα γραφεία σε κεντρικούς δρόμους

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Με το διπλό πρόσωπο του Ιανού παρομοιάζουν την αγορά επαγγελματικών ακινήτων και δη των γραφειακών χώρων οι εγχώριοι μεσίτες. Οπως εξηγούν, το τελευταίο διάστημα τα γραφεία, που συνδυάζουν το τρίπτυχο «ποιότητα, πρόσβαση και τοποθεσία», έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των εταιριών, οι οποίες επιθυμούν να μετακομίσουν, προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, εις βάρος των γραφείων χαμηλότερων προδιαγραφών, σε υποδεέστερες περιοχές.

«Στην περιφέρεια, για παράδειγμα, το υφιστάμενο στοκ είτε δεν πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις είτε δεν υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες θα ήταν ικανές να δώσουν ώθηση στην αγορά», σχολιάζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο τέως πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής (ΕΛΙΕ) και επιστημονικός σύμβουλος της Solum Property Services, κ. Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ενοίκια σε περιοχές όπως η Λεωφόρος Κηφισίας στην Αθήνα ή η Λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται «τσιμπημένα» σε σύγκριση με τις μισθώσεις σε Περιστέρι ή Λαδάδικα αντίστοιχα. Προς επίρρωση, οι τιμές των γραφείων κυμαίνονται από οκτώ ευρώ έως 14,5 ευρώ/τ.μ. στην Κηφισίας και από εννέα έως 10 ευρώ/τ.μ. στη Νίκης έναντι πέντε έως 10 ευρώ/τ.μ. στο Περιστέρι και από τρία ευρώ/τ.μ. στα Λαδάδικα.

«Η αγορά γραφείων στην Αθήνα σε σχέση με το 2008 έχει υποστεί μείωση 30% με 35% στην ενοικίαση και 45% με 50% στην αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!