Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πέρασε από τη Βουλή η «τροπολογία Κουντουρά» για το ασυμβίβαστο βουλευτή-υποψήφιου ευρωβουλευτή
[Ελεύθερος Τύπος]: Πέρασε από τη Βουλή η «τροπολογία Κουντουρά» για το ασυμβίβαστο βουλευτή-υποψήφιου ευρωβουλευτή

[Ελεύθερος Τύπος]: Πέρασε από τη Βουλή η «τροπολογία Κουντουρά» για το ασυμβίβαστο βουλευτή-υποψήφιου ευρωβουλευτή

Mε 148 ψήφους «υπέρ», 105 «κατά» και 4 «παρών» εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η υπουργική τροπολογία 242/101 για την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Στο σύνολό του, επί της αρχής, επί των άρθρων και των τροπολογιών το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής,Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για την τροπολογία: «Η εξόφληση γραμματίων ενόψει ευρωεκλογών αποκαλύπτει την απαράδεκτη συναλλαγή, στην οποία βασίζεται η ευκαιριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης στην Βουλή» αναφέρει η κ. Γεννηματά και καταγγέλει πως «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις αλλαγής της εκλογικής διαδικασίας στο πάρα πέντε δημιουργούν εύλογα την αίσθηση ότι διακυβεύεται η διαφάνεια και το κύρος των εκλογών, που αποτελούν θεμελιώδη δημοκρατική κατάκτηση. Ο πανικός και η απόγνωση είναι κακός σύμβουλος κ. Τσίπρα. Ως εδώ!.

Νωρίτερα, με αφορμή την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου για τις ευρωεκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, αναφέρει στους συνομιλητές του τα ακόλουθα: «Κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!