Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πέντε κλειδιά της κάλπης για τις ευρωεκλογές 2019
[Ελεύθερος Τύπος]: Πέντε κλειδιά της κάλπης για τις ευρωεκλογές 2019

[Ελεύθερος Τύπος]: Πέντε κλειδιά της κάλπης για τις ευρωεκλογές 2019

Τα κρυφά χαρτιά που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μελετούν τα επιτελεία της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προεκλογική τους καμπάνια σχεδιάστηκε πάνω σε συγκεκριμένους άξονες για να πετύχουν το «στοίχημα» της κάλπης και να κόψουν το νήμα της νίκης.

Κουμουνδούρου και Πειραιώς επικέντρωσαν τη στρατηγική τους σε πέντε παράγοντες που θα καθορίσουν τον νικητή αλλά και τη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος.

Νέοι, άνεργοι, αποχή, συνταξιούχοι, μετακινήσεις είναι τα «κλειδιά» των εκλογών σύμφωνα με τους αναλυτές που τονίζουν πως πολλά έχουν αλλάξει από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Η οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, η συνέπεια λόγων και έργων, ο προγραμματικός λόγος, οι προεκλογικές παροχές επηρέασαν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Το «πώς» θα το μάθουμε όταν ανοίξουν οι κάλπες.

Κλειδί Νο1: Οι νέοι

Είναι το «στοίχημα» των δύο μεγάλων κομμάτων. Να επηρεάσουν με τον προγραμματικό τους λόγο τους νέους και τις νέες, να τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «εισβάλει» στα… στέκια της νεολαίας και είχε εξασφαλίσει το 40% της ηλικιακής ομάδας 18-34 ετών ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε μαζί της το 20%. Σήμερα, οι εκλογικοί αναλυτές λένε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!