Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 19 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Παιχνίδια του Μαξίμου με έξοδο στις αγορές για το θεαθήναι
[Ελεύθερος Τύπος]: Παιχνίδια του Μαξίμου με έξοδο στις αγορές για το θεαθήναι

[Ελεύθερος Τύπος]: Παιχνίδια του Μαξίμου με έξοδο στις αγορές για το θεαθήναι

Μια εύκολη νίκη στο πεδίο των εντυπώσεων αναζητά -όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει – το κυβερνητικό επιτελείο με αφορμή την πρώτη δοκιμαστική έκδοση 5ετούς ομολόγου, που αναβάλλεται μέρα τη μέρα με στόχο ένα σημαντικό καλύτερο επιτόκιο από την αντίστοιχη έκδοση του 2014, αφού μέχρι στιγμής οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Υπό αυτή την έννοια, παραμένει καθαρά πολιτική απόφαση ο χρόνος κατά τον οποίο θα ανακοινωθεί η απόφαση για την πρώτη δοκιμαστική έκδοση της Ελλάδας στις αγορές. Οι συνθήκες είναι κατάλληλες, οι θεσμικοί επενδυτές δείχνουν ενδιαφέρον, αλλά τίποτα, εκτός ίσως από την ενίσχυση του θετικού μομέντουμ και των εντυπώσεων, δεν πιέζει για έκδοση ομολόγου.

Ετσι, παρά την έντονη φημολογία που κυριάρχησε με τη συνδρομή κυβερνητικών στελεχών αλλά και ατόμων της αγοράς μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι όλα ήταν έτοιμα και αναμενόταν χθες η ανακοίνωση της έκδοσης 5ετούς ομολόγου, τελικά η ανακοίνωση αναβλήθηκε. Μάλιστα, το Μαξίμου έσπευσε να εκδώσει το μεσημέρι μια από τις γνωστές αόριστες ανακοινώσεις, λέγοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν ότι αναμένεται μια καλύτερη διατύπωση της μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από την έκθεση του ΔΝΤ που θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα που θα εγκριθεί καταρχήν για την Ελλάδα την Πέμπτη έχει μια βάση αλήθειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!