Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πατούλης: Σε σύγκρουση με την κυβέρνηση αν δεν υπάρξει ουσιαστικός διάλογος
[Ελεύθερος Τύπος]: Πατούλης: Σε σύγκρουση με την κυβέρνηση αν δεν υπάρξει ουσιαστικός διάλογος

[Ελεύθερος Τύπος]: Πατούλης: Σε σύγκρουση με την κυβέρνηση αν δεν υπάρξει ουσιαστικός διάλογος


Τη διάθεση και την ωριμότητα της αυτοδιοίκησης να συζητήσει με την κυβέρνηση τα ζητήματα που την απασχολούν, όπως τα οικονομικά και το προσφυγικό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ‘Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η ως τις 3 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει από την άλλη πλευρά ουσιαστικός διάλογος, τότε θα υπάρξει σύγκρουση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ για τη στάση που θα κρατήσει η αυτοδιοίκηση, είπε: «Η αυτοδιοίκηση είναι πιο ώριμη από κάθε άλλη φορά να συζητήσει, αλλά αυτό δεν είναι αδυναμία. Είναι λόγος για να προχωρήσουμε μπροστά τη χώρα μας.

Καθώς όμως η συζήτηση και ο διάλογος θέλει δύο, εάν δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά ουσιαστικός λόγος συζήτησης και διαλόγου -και μέχρι τώρα οφείλω να πω ότι στην πράξη δεν το έχουμε δει, δηλαδή να νομοθετούνται βάσει της συζήτησης πράγματα που θα βοηθήσουν τον πολίτη- τότε πολίτης, αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενιαία και απόλυτα, από τη μία πλευρά της Ελλάδος μέχρι την άλλη, θα πάμε σε σύγκρουση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!