Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη: Δώστε τις αποφάσεις επανυπολογισμού 2,1 εκατ. συντάξεων
[Ελεύθερος Τύπος]: Παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη: Δώστε τις αποφάσεις επανυπολογισμού 2,1 εκατ. συντάξεων

[Ελεύθερος Τύπος]: Παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη: Δώστε τις αποφάσεις επανυπολογισμού 2,1 εκατ. συντάξεων

Ηχηρή παρέμβαση, με την οποία καλεί τον ΕΦΚΑ να δώσει άμεσα τις αποφάσεις και τα ενημερωτικά σημειώματα του επανυπολογισμού των συντάξεων σε 2,1 εκατ. συνταξιούχους, κάνει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Ζητά με πόρισμα-επιστολή του προς τον ΕΦΚΑ να κοινοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις του επανυπολογισμού που έγινε από 1ης/1/2019 με το νόμο Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους, και κυρίως ο τρόπος και τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ώστε οι παλιές συντάξεις να αντικατασταθούν από την ανταποδοτική σύνταξη, την εθνική σύνταξη και τη λεγόμενη προσωπική διαφορά.

Ο επανυπολογισμός συντάξεων αφορά σε 2,1 εκατ. συνταξιούχους, εκ των οποίων περίπου 1,5 εκατ. έχουν μικρότερη σύνταξη ως και 500 ευρώ από αυτή που ήξεραν ως το 2018, αλλά η περικοπή δεν εφαρμόζεται και για να μη μειωθούν οι συντάξεις καταβάλλεται ισόποσο συμπλήρωμα ως προσωπική διαφορά. Οι υπόλοιποι 600.000 συνταξιούχοι έχουν κερδίσει από τον επανυπολογισμό ως και 150 ευρώ κατά μέσο όρο αλλά η αύξηση δίδεται σε δόσεις από το 2019 και το πλήρες ποσό (π.χ. 150 ευρώ) θα το έχουν εισπράξει σε ορίζοντα 5ετίας.

Κρυφτό…

Το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ, παρότι έχουν ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό, κρύβουν τα στοιχεία από τους συνταξιούχους, με αποτέλεσμα τόσο οι 1,5 εκατ. συνταξιούχοι που έχουν τις μειώσεις και παίρνουν προσωπική διαφορά όσο και οι 600.000 που έχουν μικρές αυξήσεις να μην ξέρουν ποια είναι η νέα τους σύνταξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!