Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το παρασκήνιο πίσω από το «ναυάγιο» της ΔΕΣΦΑ και ο ρόλος Σκουρλέτη
[Ελεύθερος Τύπος]: Το παρασκήνιο πίσω από το «ναυάγιο» της ΔΕΣΦΑ και ο ρόλος Σκουρλέτη

[Ελεύθερος Τύπος]: Το παρασκήνιο πίσω από το «ναυάγιο» της ΔΕΣΦΑ και ο ρόλος Σκουρλέτη


Την ώρα που η κυβέρνηση και η χώρα ζητούν απεγνωσμένα επενδύσεις και ενίσχψυση των κρατικών ταμείων και εσόδων, έρχεται μια  αρνητική εξέλιξη από τον κλάδο της ενέργειας, η οποία  μπλοκάρει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης από τους δανειστές και επιβαρύνει το ήδη δυσμενές κλίμα στην ελληνική οικονομία με τις αμέτρητες πληγές.

Μιλάμε για το οριστικό ναυάγιο στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, με Ιταλούς και Αζέρους να απομακρύνονται από το τραπέζι και την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης να μένει μετέωρη, καθώς η πώληση της επιχείρησης ήταν προαπαιτούμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος, ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό, ενώ και οι εναλλακτικές προτάσεις τους ήταν ανεφάρμοστες. Οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης δεν έγιναν αποδεκτές. Ετσι, συμφωνήθηκε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις των δύο πλευρών χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός του 2013 έληξε με πλειοδότη την αζερική Socar, η οποία προσέφερε 400 εκατ. ευρώ – ωστόσο η πώληση έμεινε σε εκκρεμότητα εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!