Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Παραμένει κακούργημα ο βιασμός μετά την κατακραυγή
[Ελεύθερος Τύπος]: Παραμένει κακούργημα ο βιασμός μετά την κατακραυγή

[Ελεύθερος Τύπος]: Παραμένει κακούργημα ο βιασμός μετά την κατακραυγή

Νόμο του κράτους αποτελούν πλέον οι νέοι κώδικες (Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας) που θα επιφέρουν οριστικά τεκτονικές αλλαγές στον τρόπο που απονέμεται η Ποινική Δικαιοσύνη στην χώρα μας.

Η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί με το Ποτάμι, υπερψήφισε τα νομοσχέδια, εν μέσω… φίλιων πυρών και αλλαγές της τελευταίας στιγμής, μόνο για το αδίκημα του βιασμού. Πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των αδικημάτων θα τιμωρούνται με ελαφρύτερες ποινές, με πολλά από τα μέχρι πρότινος κακουργήματα να μετατρέπονται σε πλημμελήματα.

Σύμφωνα με τη λογική του νέου Ποινικού Κώδικα, οι ποινές αυτές δεν θα είναι μετατρέψιμες σε χρηματική αποζημίωση και έτσι θα πρέπει να εκτίονται, με νομικούς και δικαστές (όπως π.χ. η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας) να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για δικογραφίες που είναι ακόμη «ανοιχτές» και θα οδηγηθούν σε παραγραφή. Παράλληλα, πολλοί από τους κρατουμένους θα δικαιούνται να ζητήσουν άμεσα αποφυλάκιση, αφού θα έχουν εκτίσει την ποινή που προβλέπει ο νέος Κώδικας, αφού, κατά το Σύνταγμα, όταν υπάρχει «σύγκρουση» νόμων εφαρμόζεται αυτός που είναι πιο επιεικής. Πέραν αυτών των ζητημάτων προκύπτει και πρακτικό πρόβλημα, αφού τα δικαστήρια λειτουργούν σε τμήματα διακοπών το καλοκαίρι, με τον α’ αντιπρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να δηλώνει (στον ΣΚΑΪ) πως οι αλλαγές θα έπρεπε να ισχύσουν από το νέο δικαστικό έτος (που ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου) αντί της 1ης Ιουλίου, όπως ορίστηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!