Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Παραδοχή Τσακαλώτου για πρόσθετα μέτρα και νέες υποχωρήσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Παραδοχή Τσακαλώτου για πρόσθετα μέτρα  και νέες υποχωρήσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Παραδοχή Τσακαλώτου για πρόσθετα μέτρα και νέες υποχωρήσεις

Το παρασκήνιο των Βρυξελλών και το ξέσπασμα του Ευκλείδη

Ξέσπασμα Τσακαλώτου κατά Ε.Ε. ,ΔΝΤ και Γερμανίας με έμμεσες παραδοχές ότι η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει χωρίς επώδυνες υποχωρήσεις και ότι η διαδικασία εισόδου του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να φέρει και νέα μέτρα για τη διετία 2019-2020.

Μιλώντας χθες στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, έριξε μια υποθετική πρόταση προς τη Γερμανία και ειδικότερα στον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιμένει ακόμη ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η διευθέτηση του χρέους αλλά η ανταγωνιστικότητα. «Αφού σύμφωνα με κάποιες χώρες το πρόβλημα δεν είναι το χρέος αλλά η ανταγωνιστικότητα, ας δεχθούν να μειώσουν τα πρωτογενή από το 3,5% του ΑΕΠ στο 2,5% του ΑΕΠ και τη διαφορά να την επενδύσουμε στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, στην έρευνα και την τεχνολογία ή όπου τελικά συμφωνήσουμε σε μια διαπραγμάτευση με τους θεσμούς», είπε ο κ. Τσακαλώτος, μεταφέροντας και τη σχετική πίεση των διαπραγματεύσεων.

«Παραβολή» με Ζορμπά

Αμέσως μετά έστρεψε τα πυρά του προς το ΔΝΤ, το οποίο υποστηρίζει μεν τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά φαίνεται να σηκώνει τα χέρια αν επιμείνουν οι Ευρωπαίοι δανειστές στο στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. «Ο Ζορμπάς δεν θα θεωρούσε φιλότιμο την ώρα που ζητάς μείωση των στόχων, αφού θεωρείς ότι οι σημερινοί είναι ανέφικτοι, να μπορείς να δεχθείς νέα μέτρα», είπε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι αν τεθεί επίσημα θέμα νέων μέτρων μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή για τη διετία 2019-2020, τότε η ελληνική πλευρά θα αρνηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!