Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Παπαδημητρίου: Διευθετώντας το χρέος και με νέους επενδυτές θα ξεφύγουμε από τη λιτότητα
[Ελεύθερος Τύπος]: Παπαδημητρίου: Διευθετώντας το χρέος και με νέους επενδυτές θα ξεφύγουμε από τη λιτότητα

[Ελεύθερος Τύπος]: Παπαδημητρίου: Διευθετώντας το χρέος και με νέους επενδυτές θα ξεφύγουμε από τη λιτότητα


Το πρόβλημα της ανάπτυξης δεν είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, η οποία έχει ανακτηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά η υπερχρέωση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το περιβάλλον λειτουργίας των επιχειρήσεων, που δεν είναι αρκούντως ανοιχτό στον ανταγωνισμό και φιλικό στις επενδύσεις, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας απόψε στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης ελληνικού εμπορίου της ΕΣΕΕ.

Θα ξεφύγουμε από την λιτότητα και τη φορολογία σταδιακά τα επόμενα χρόνια, διευθετώντας το χρέος και με προσέλκυση επενδύσεων, πρόσθεσε ο υπουργός, συνδέοντας την μείωση του φορολογικού βάρους για τον ιδιωτικό τομέα με την πρόοδο στα δημοσιονομικά.

«Η άμεση μείωση του φορολογικού βάρους δεν είναι δυνατή, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους στόχους του προγράμματος, ωστόσο επιβραδύναμε το ρυθμό της αύξησής του», είπε. Τόνισε ακόμη ότι κατά την περίοδο 2016 – 2017 η Ελλάδα θα εφαρμόσει ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως προγράμματα αποκρατικοποιήσεων, που αναμένεται να επιφέρουν πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έκανε λόγο για αβλεψίες, υπερβολές και εμμονές όσων έχουν χάσει την πίστη τους στην ικανότητα της Ελλάδας να βγει από το τούνελ της ύφεσης, θεωρούν την ανάκαμψη που έρχεται αναλαμπή και την Ελλάδα εχθρό του επιχειρείν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!