Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πάνω από 18 πλοία με… άδεις τύπου «Αγίας Ζώνης» στο Αιγαίο
[Ελεύθερος Τύπος]: Πάνω από 18 πλοία με… άδεις τύπου «Αγίας Ζώνης» στο Αιγαίο

[Ελεύθερος Τύπος]: Πάνω από 18 πλοία με… άδεις τύπου «Αγίας Ζώνης» στο Αιγαίο

Τουλάχιστον δεκαοκτώ καράβια πλέουν στο Αιγαίο με το καθεστώς των δίμηνων παρατάσεων, ενώ άγνωστος είναι ο συνολικός αριθμός των πλοίων που έχουν μπει στην ευνοϊκή ρύθμιση.

Χθες το υπουργείο προσπαθούσε να συγκεντρώσει αναλυτικά τα στοιχεία από τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τις υπηρεσίες που είχαν δώσει τις σχετικές παρατάσεις καθώς ως τώρα δεν είχαν συγκεντρωθεί ποτέ. Πάντως ακόμα και αυτός ο αριθμός των δεκαοκτώ καραβιών φαίνεται εντυπωσιακά μικρός σε όσους γνωρίζουν τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αποφασίζει το ξήλωμα της κεντρικής υπηρεσίας Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, δίνοντας την ευθύνη πιστοποίησης αξιοπλοΐας αποκλειστικά σε ιδιώτες νηογνώμονες, δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσους πλοιοκτήτες αφορά. Οι πρωθυπουργικές εντολές, οι οποίες δίνουν ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης του ναυαγίου στη δημόσια υπηρεσία Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, ανακοινώθηκαν έξι μέρες μετά το ναυάγιο και τα πρώτα τραγικά αποτελέσματα της θαλάσσιας ρύπανσης σε όλο τον Αργοσαρωνικό. Το ζήτημα της λειτουργίας του κλάδου της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων είναι ένα από τα 7 γκρίζα σημεία που καλύπτουν το ναυάγιο και τις καταστροφικές συνέπειές του.

1. Τα αίτια του ναυαγίου

Αγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια του ναυαγίου, εν αναμονή του πορίσματος των πραγματογνωμόνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!