Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πανηγυρίζει ο Παππάς για την κατάργηση του νόμου του από το ΣτΕ
[Ελεύθερος Τύπος]: Πανηγυρίζει ο Παππάς για την κατάργηση του νόμου του από το ΣτΕ

[Ελεύθερος Τύπος]: Πανηγυρίζει ο Παππάς για την κατάργηση του νόμου του από το ΣτΕ

Κόλαφος για τον υπουργό-καναλάρχη το σκεπτικό της απόφασης

«Κόλαφος» για την… αποψίλωση των αρμοδιοτήτων και τον… εξοβελισμό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, από τη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, είναι το σκεπτικό της απόφασης της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δημοσιεύτηκε «σφραγίζοντας» επίσημα πλέον την κατάρρευση του νόμου Παππά ως αντισυνταγματικού.
Η δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 95/2017 απόφασης ανακοινώθηκε χθες το πρωί επ’ ακροατηρίω από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, Νικόλαο Σακελλαρίου, το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται στα 14 μέλη της Ολομέλειας που έκριναν το νόμο αντίθετο στο Σύνταγμα και αποφάνθηκαν… καθαρά και ξάστερα ότι «καθίσταται υποχρεωτική η διενέργεια αποκλειστικώς από το ΕΣΡ της διαγωνιστικής διαδικασίας» αδειοδότησης των καναλιών. Απόφαση που σύμφωνα με νομικούς κύκλους καθιστά ανίσχυρες τις άδειες που δόθηκαν με το διαγωνισμό του καλοκαιριού, ενώ «επισημοποιεί» τη δυνατότητα εκείνων που ανακηρύχθηκαν υπερθεματιστές να διεκδικήσουν την επιστροφή του «τσουχτερού» αντιτίμου που κατέβαλαν.

Η Ολομέλεια αποφάνθηκε συγκεκριμένα ότι η παράκαμψη της Ανεξάρτητης Αρχής και «η ανάθεση με το νόμο 4339/2015 των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον αρμόδιο υπουργό προσκρούει στο άρθρο 15, παράγραφο 2, του Συντάγματος». Με κατηγορηματικό τρόπο, μάλιστα, έδειξε… τον κάλαθο των αχρήστων στην επιχειρηματολογία περί αδυναμίας συγκρότησης της Ανεξάρτητης Αρχής διά της οποίας επιδιώχθηκε από την κυβέρνηση και τον Νίκο Παππά η νομιμοποίηση -έστω, άπαξ- της ανάληψης των αρμοδιοτήτων χορήγησης των αδειών και δικαίωσε πλήρως τις θέσεις των τηλεοπτικών σταθμών που προσέφυγαν κατά του νόμου και της διαγωνισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!