Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Παγίδα επιστροφής αναδρομικών για δικαιούχους συντάξεων χηρείας
[Ελεύθερος Τύπος]: Παγίδα επιστροφής αναδρομικών για δικαιούχους συντάξεων χηρείας

[Ελεύθερος Τύπος]: Παγίδα επιστροφής αναδρομικών για δικαιούχους συντάξεων χηρείας

Εγκύκλιος-σοκ του ΟΑΕΕ

Παγίδα αναδρομικής επιστροφής συντάξεων κρύβει η χορήγηση προκαταβολών ως 345 ευρώ στους δικαιούχους συντάξεων χηρείας με αίτηση από 13/5/2016 και μετά στον ΟΑΕΕ.

Ο Οργανισμός αναφέρει σε εγκύκλιό του ότι στην περίπτωση που το ποσό που θα πάρουν με την οριστική απόφαση είναι μικρότερο από την προκαταβολή τότε θα επιστρέψουν τη διαφορά, όση και αν είναι αυτή!

Αν δεν υπογράψουν τη δήλωση, δεν θα παίρνουν τίποτε ως προκαταβολή και θα περιμένουν όποτε βγει η κανονική σύνταξη να πληρωθούν αυτά που δικαιούνται πραγματικά.

Οσοι υπογράψουν τη δήλωση, όμως, δέχονται ανεπιφύλακτα να τους ζητηθούν πίσω συντάξεις, στην περίπτωση που η οριστική σύνταξη είναι μικρότερη.

Η προκαταβολή σε επιζώντες συζύγους, καθώς και σε τέκνα του θανόντος που δεν έκλεισαν τα 18 ή τα 24 αν σπουδάζουν, δεν ξεπερνά τα 345 ευρώ, όπως αναφέρει η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ. Το ποσό αυτό καθορίστηκε από το υπουργείο Εργασίας γιατί δεν βγαίνουν ούτε προσωρινές συντάξεις χηρείας, λόγω αδυναμιών των υπηρεσιών. Το υπουργείο βέβαια είχε εκδώσει άλλη εγκύκλιο στις 29 Ιουνίου του 2016 και έλεγε ότι στις συντάξεις χηρείας χορηγείται προσωρινή σύνταξη 192 ευρώ. Δεν την εφαρμόζουν όμως τα Ταμεία γιατί ακόμη δεν μπορούν να ερμηνεύσουν το νομοθέτημα Κατρούγκαλου για το νέο ασφαλιστικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!