Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σε ομηρία 100.000 υποψήφιοι οδηγοί μετά τη νέα αποχή των εξεταστών
[Ελεύθερος Τύπος]: Σε ομηρία 100.000 υποψήφιοι οδηγοί μετά τη νέα αποχή των εξεταστών

[Ελεύθερος Τύπος]: Σε ομηρία 100.000 υποψήφιοι οδηγοί μετά τη νέα αποχή των εξεταστών

Στον αέρα είναι για ακόμα μια φορά 100.000 υποψήφιοι οδηγοί μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης να απέχει από τις εξετάσεις, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στη λύση που βρέθηκε για την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων τους.

Οι εκπαιδευτές ουσιαστικά θεωρούν μη λύση τα ασφαλιστικά προϊόντα που προτείνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς δεν τους καλύπτουν για το σκέλος των ποινικών ευθυνών σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Το υπουργείο, από την πλευρά του, περνά στην αντεπίθεση αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες για τον πραγματικό λόγο που αντιδρούν. Ωστόσο πολλά από τα σημεία που παραθέτουν οι εκπαιδευτές έχουν βάση. Συγκεκριμένα:

-Τα ασφαλιστικά προϊόντα που προτείνουν οι εταιρείες δεν είναι έτοιμα ακόμα (οι περισσότερες ασφαλιστικές τα προγραμματίζουν από τον Μάιο).

-Σε περίπτωση που υπάρξει καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου προβλέπεται ακόμα και η αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος.

-Ο νόμος προβλέπει τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή πίστες εκπαίδευσης, αλλά τέτοιοι χώροι δεν υπάρχουν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

-Στο δεύτερο στάδιο της πρακτικής εξέτασης προβλέπεται ότι εντός του οχήματος θα πρέπει να βρίσκεται άλλος εκπαιδευτής, που δεν θα έχει σχέση εργασίας με τη σχολή οδηγών που εκπαίδευσε τον υποψήφιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η παρουσία εκπαιδευτή υπόκειται στους νόμους παροχής υπηρεσιών, άρα θα πρέπει να υπάρξει ιδιωτικό συμφωνητικό που να επικυρώνει τη σχέση εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!