Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλα στο Κιλκίς
[Ελεύθερος Τύπος]: Οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλα στο Κιλκίς

[Ελεύθερος Τύπος]: Οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλα στο Κιλκίς


Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα κρούσματα ηπατίτιδας Α στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας στο νομό Κιλκίς.

Άλλα οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α προστέθηκαν σε μια ήδη μακρά λίστα με ασθενείς από τον προσφυγικό πληθυσμό.

Από τον Αύγουστο έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί 29 περιστατικά ηπατίτιδας Α, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν παιδιά και εφήβους.

Τα πρόσφατα κρούσματα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, αφορούν σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 13 ετών από το Κέντρο Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας τα οποία εισήχθησαν και νοσηλεύονται στην Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Με δεδομένο πως τον περασμένο Ιούνιο σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 15 κρούσματα ηπατίτιδας Α και όλο τον προηγούμενο χρόνο 62 κρούσματα, αντιλαμβάνεται κάποιος πως η εμφάνιση 29 κρουσμάτων μέσα σε δυόμισι μήνες (πρέπει να) σημάνει υγειονομικό συναγερμό. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για μια μολυσματική νόσο η οποία εκδηλώνεται σε περιοχές με κακές συνθήκες υγιεινής.

Κι ενώ η ηπατίτιδα Α εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό στο Κέντρο Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, απαιτώντας δραστικά μέτρα για την αναχαίτιση της, οι αποφάσεις των αρμοδίων κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση γεννώντας ερωτηματικά για τη στάση τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!