Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ντου από τον Ρουβίκωνα σε εμπορικό κέντρο στην Άγιο Δημήτριο [βίντεο]
[Ελεύθερος Τύπος]: Ντου από τον Ρουβίκωνα σε εμπορικό κέντρο στην Άγιο Δημήτριο [βίντεο]

[Ελεύθερος Τύπος]: Ντου από τον Ρουβίκωνα σε εμπορικό κέντρο στην Άγιο Δημήτριο [βίντεο]

Εισβολή σε κατάστημα ρούχων, σε εμπορικό κέντρο στον Άγιο Δημήτριο, έκανε ο Ρουβίκωνας το Σάββατο.

Μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο κατάστημα, την ώρα που σε αυτό υπήρχαν πελάτες. «Αυτή τη φορά ήρθαμε μόνο για να σας κάνουμε μια ενημέρωση», προειδοποίησε μέλος της αναρχικής συλλογικότητας, μιλώντας σε εργαζόμενη στο κατάστημα.

Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή η υπάλληλος τους ζήτησε να μην φωνάζουν, συμπληρώνοντας ότι διαφορετικά θα καλέσει την ασφάλεια, εκείνος της απάντησε «Να καλέσετε όποιον θέλετε. Από τον Ρουβίκωνα είμαστε. Είμαστε μαθημένοι, δεν μας ενδιαφέρει».

Η «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα έγινε, σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έπειτα από καταγγελία εργαζόμενης στην εταιρεία ότι προϊστάμενη την κλείδωσε για 45 λεπτά σε δωμάτιο για να υπογράψει την παραίτησή της, ώστε να μην αποζημιωθεί για την απόλυσή της.

Το κείμενο του Ρουβίκωνα:

Σήμερα, Σάββατο 20/4 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην Bershka Α.Ε που υπάγεται στον όμιλο Inditex με αφορμή την καταγγελία μιας εργαζόμενης για την «τραμπούκικη» συμπεριφορά της εταιρείας απέναντι της.

Μια προϊστάμενη την κλείδωσε για 45 ολόκληρα λεπτά χωρίς την θέληση της σε ένα δωμάτιο με σκοπό να «λυγίσει» και να υπογράψει την οικειοθελή παραίτηση της έτσι ώστε να μην την απολύσουν τυπικά εκείνοι και αναγκαστούν να καταβάλουν αποζημίωση, ενώ ο αρχικός λόγος απόλυσης της ήταν το αίτημα της για κατάθεση των δεδουλευμένων που της χρωστούσε η εταιρεία.

Όλο αυτό το φιάσκο συνόδευαν απειλές πως δεν θα μπορέσει να προσληφθεί ξανά και πως δεν έχει καμία ελπίδα μπροστά στους δικηγόρους μιας τέτοιας εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!