Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νομική προστασία και δικαιώματα σε ρομπότ!
[Ελεύθερος Τύπος]: Νομική προστασία και δικαιώματα σε ρομπότ!

[Ελεύθερος Τύπος]: Νομική προστασία και δικαιώματα σε ρομπότ!


Η επιστημονική φαντασία βγήκε από τις σελίδες των κόμικς και εισέβαλε στην πραγματική ζωή!

«Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Ισαάκ Ασίμοφ», θα μπορούσε να ονομάζεται η πρόσφατη έκθεση της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία πρότεινε με ψήφους 17-2 και δύο αποχές να δοθεί … νομική προσωπικότητα στις ευφυείς συσκευές τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) οι οποίες εξελίσσονται με ταχύτητα φωτός, επηρεάζοντας ολοένα και περισσότερο τη ζωή μας. Το περιεχόμενό της θα έλθει υπό μορφή προσχεδίου στην Ολομέλεια τον Φεβρουάριο και για να εγκριθεί απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών.

Στη συνέχεια, οι 27 κυβερνήσεις θα καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους και αφού συμφωνήσουν σε ένα κοινό κείμενο, το «Σύνταγμα της Ρομποτικής Εποχής» θα αποτελεί πλέον τμήμα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Προσπαθώντας να ευθυγραμμίσουν το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε. με τα ραγδαία άλματα της Τέταρτης Τεχνολογικής Επανάστασης, οι νομομαθείς της Ευρωβουλής ζήτησαν από τις κυβερνήσεις και τα ευρωπαϊκά όργανα να προστατεύσουν τους εκατομμύρια εργαζομένους που θα χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των ρομπότ τα επόμενα χρόνια, καθιερώνοντας ένα καθολικό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Παράλληλα τόνισαν ότι θεωρούν επιτακτική ανάγκη να θεσπιστεί και το δικαίωμα των ανθρώπων να… θανατώνουν τις ρομποτικές συσκευές, αν αυτές αποκτήσουν αυτόνομη βούληση και γίνουν επικίνδυνες, κλείνοντάς τους οριστικά έναν ειδικό ενσωματωμένο διακόπτη, που θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις προδιαγραφές!

«Ολο και περισσότερα πεδία της καθημερινότητάς μας επηρεάζονται από τη ρομποτική», επισήμανε η συγγραφέας της έκθεσης, ευρωβουλευτίνα του Λουξεμβούργου, Μάντι Ντελβό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!