Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νίκη για τη Skoda Fabia R5 στη Χιλή
[Ελεύθερος Τύπος]: Νίκη για τη Skoda Fabia R5 στη Χιλή

[Ελεύθερος Τύπος]: Νίκη για τη Skoda Fabia R5 στη Χιλή

Στο Ράλι Χιλής, έναν αγώνα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο ημερολόγιο της FIA, όλοι οι αγωνιζόμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν το άγνωστο, με όλα τα πληρώματα να ξεκινούν από μηδενική βάση γνώσης καθώς απαγορευόταν κάθε δοκιμή πριν από τον αγώνα.

Οι Ειδικές Διαδρομές, ένα μείγμα – όπως οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι δήλωσαν – από οδοστρώματα που θύμιζαν τους αγώνες σε Πορτογαλία και Φινλανδία, εκτείνονταν στο εσωτερικό της χώρας, σε δασικούς δρόμους που χρησιμοποιούνται από βαριά φορτηγά που δραστηριοποιούνται στην υλοτομία.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η άνετη επικράτηση του Kalle Rovanperä με την ιδιωτικής συμμετοχής Skoda Fabia R5 που έδωσε την πρώτη νίκη φέτος στην ομάδα της Skoda Motorsport στην κατηγορία WRC 2 Pro, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τον 18-χρονο Φινλανδό που οδήγησε αλάνθαστα σε έναν απαιτητικό αγώνα με έντονο συναγωνισμό, όσο και για την Skoda Motorsport η οποία του «έδωσε» ένα άρτια προετοιμασμένο αυτοκίνητο τόσο σε επίπεδο δυνατοτήτων, όσο και αξιοπιστίας.

Οι Kalle Rovanperä και Jonne Halttunen, όπως και τα υπόλοιπα πληρώματα δεν είχαν καμία προηγούμενη εμπειρία από τις Ειδικές Διαδρομές και έπρεπε να προετοιμάσουν τις σημειώσεις τους για τον αγώνα από ένα λευκό κομμάτι χαρτιού. Χωρίς δυνατότητα για τέλεια ρύθμιση του αυτοκινήτου, παντελή έλλειψη γνώσης σχετικά με την απόδοση και τη φθορά των ελαστικών, αλλά και μεγάλους κινδύνους που επιφύλασσαν οι στενοί συχνά δασικοί δρόμοι, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της Skoda Fabia R5, ήταν πολύ ανταγωνιστικοί σε όλο το τριήμερο του αγώνα.

Έχοντας να συναγωνιστεί έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως ο Mads Ostberg και γνωρίζοντας τη διαφορά συνολικής εμπειρίας, είναι αξιοσημείωτο ότι ο Rovanpera έκανε τις καλύτερες δυνατές επιλογές ελαστικών, κατάφερε από το πρώτο σκέλος να βρει το κατάλληλο set up για τη Fabia R5 και ήταν πολύ γρήγορος σε κάθε Ειδική Διαδρομή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!