Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Αλέξιος Ψωίνος – Δεν πέρασε του Ιερώνυμου
[Ελεύθερος Τύπος]: Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Αλέξιος Ψωίνος – Δεν πέρασε του Ιερώνυμου

[Ελεύθερος Τύπος]: Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Αλέξιος Ψωίνος – Δεν πέρασε του Ιερώνυμου

Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης εξελέγη πριν από λίγο ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος Ψωίνος, με 38 ψήφους.
Στο τριπρόσωπο που προηγήθηκε οι υποψήφιοι έλαβαν του εξής ψήφους:

Αρχ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφους

Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφους

Αμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις Δήμαρχοι Γλυφάδας, Βούλας, Ελληνικού σε ανακοίνωσή τους στήριζαν για τη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας τον έως τώρα Πρωτοσύγκελο της χηρεύουσας Μητρόπολης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φέρονται να στηρίζει την υποψηφιότητα του γενικού διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ), επισκόπου Σαλώνων, Αντωνίου Αβραμιώτη, για τη Μητρόπολη Γλυφάδας. Και, όπως λέγεται, «όχι τυχαία».

Από την άλλη πλευρά, μια ομάδα ιεραρχών αλλά και παράγοντες της περιοχής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προωθούσαν τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Γλυφάδας, Αλέξιο Ψωίνο

Θεωρείται δεδομένο ότι το αποτέλεσμα της κάλπης πιθανότατα να επηρεάσει τους συσχετισμούς στην Ιεραρχία.

Θυμίζουμε ότι αναβρασμός έχει προκληθεί και μετά τη θέση του μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου, ο οποίος θέτει εν αμφιβόλω την υποψηφιότητα του επισκόπου Σαλώνων, κάνοντας λόγο για νομικά κενά, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ακυρότητα εκλογής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!