Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νέο τοπίο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις – Αλλάζει ο πτωχευτικός κώδικας
[Ελεύθερος Τύπος]: Νέο τοπίο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις – Αλλάζει ο πτωχευτικός κώδικας

[Ελεύθερος Τύπος]: Νέο τοπίο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις – Αλλάζει ο πτωχευτικός κώδικας


Νέο τοπίο στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και στον τρόπο και τις διαδικασίες που αυτές θα πτωχεύουν, δημιουργεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση υπό τον τίτλο: «Τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα».

Το πτωχευτικό δικαστήριο θα μπορεί να προχωρήσει ακόμη και στην αλλαγή της διοίκησης μιας εταιρείας. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται το πτωχευτικό δικαστήριο μπορεί, μετά από αίτηση του συνδίκου, να αφαιρέσει από τον οφειλέτη τη διοίκηση της πτωχευτικής περιουσίας, αν τούτο επιβάλλει το συμφέρον των πιστωτών.

Στην περίπτωση αυτή το δικαίωμα διοίκησης θα αναλαμβάνει ο σύνδικος ενώ μέχρι την επικύρωση του σχεδίου αναδιοργάνωσης θα απαγορεύεται η διάθεση στοιχείων του ενεργητικού της επιχείρησης..

Ωστόσο εάν συντρέχουν εξαιρετικές περιστάσεις, όπως προφανής κίνδυνος ουσιώδους μείωσης της αξίας της επιχείρησης ή ύπαρξη ιδιαίτερα ευνοϊκής προσφοράς, το πτωχευτικό δικαστήριο θα μπορεί να αποφασίσει την εκποίηση της επιχείρησης στο σύνολο της ή μέρος αυτής.

Σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Κώδικα κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με πτωχευτική ικανότητα το οποίο έχει το κέντρο των κυρίων συμφερόντων του στην Ελλάδα και βρίσκεται σε παρούσα ή επαπειλούμενη αδυναμία εκπλήρωσης των ληξιπρόθεσμων χρηματικών υποχρεώσεών του μπορεί να υπαχθεί στη διαδικασία εξυγίανσης με απόφαση του αρμόδιου Δικαστηρίου, ύστερα από αίτηση του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!