Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νέο «μπλόκο» ΣΥΡΙΖΑ στις ιδιωτικοποιήσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Νέο «μπλόκο» ΣΥΡΙΖΑ στις ιδιωτικοποιήσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Νέο «μπλόκο» ΣΥΡΙΖΑ στις ιδιωτικοποιήσεις

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ταφόπλακα στον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Κέρκυρας αλλά και στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από το ΤΑΙΠΕΔ στη Fraport επιχειρεί να βάλει ο «Συριζαίος» περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Και τούτο διότι το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε «όχι» κατά πλειοψηφία για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αεροδρομίου Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία θα απαλλοτριωθούν νέες δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις για την επέκταση του αεροδρομίου.

Υπογραμμίζεται ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Εργασίες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΜΠΕ του έργου, τα προγραμματιζόμενα έργα είναι:
* Κατασκευή δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών στο νότιο τμήμα του αεροδρομίου και σε έκταση 65,3 στρ., έκταση που καλύπτει μέρος της λιμνοθάλασσας Κόλα, όπου ήδη έχουν αρχίσει επιχωματώσεις και προφορτίσεις, καθώς είναι έργο περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο από το 1996.

* Κατασκευή του δυτικού δαπέδου αεροσκαφών και λοιπές εγκαταστάσεις (αποθήκες, βοηθητικοί χώροι, νέο πάρκο καυσίμων, νέος πύργος ελέγχου, βοηθητικός πυροσβεστικός σταθμός). Για την υλοποίηση των έργων προβλέπεται νέα απαλλοτρίωση στο δυτικό τμήμα του αεροδρομίου έκτασης 104 στρ.

* Επέκταση κτιρίου βόρεια του υφιστάμενου, περίπου 4.000 τ.μ. ανά όροφο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!