Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νέες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας – Ποιοι θα κληθούν να δώσουν περισσότερα
[Ελεύθερος Τύπος]: Νέες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας – Ποιοι θα κληθούν να δώσουν περισσότερα

[Ελεύθερος Τύπος]: Νέες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας – Ποιοι θα κληθούν να δώσουν περισσότερα


Σε τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για αυτοκίνητα με πρώτη άδεια από την 1η Ιανουαρίου του 2007 και μετά φαίνεται πως καταλήγει το Υπουργείο Οικονομικών ενώ παράλληλα εξετάζεται η μείωση του ορίου εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στα 85 ή 80 γρ.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε από την 1η Νοεμβρίου να ανοίξει η εφαρμογή του taxis προκειμένου οι ιδιοκτήτες να καταβάλλουν τα ποσά που τους αναλογούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο τα τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό του κινητήρα θα μειωθούν από 5% έως και 40% με στόχο την επανακυκλοφορία των αυτοκινήτων που βρίσκονται σε φορολογική «ακινησία» ή κινούνται παράνομα χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να καταβάλουν τέλη.

Υπολογίζεται ότι από το ένα εκατομμύριο οχήματα που βρίσκονται σε φορολογική «ακινησία» μόνο τα 50.000 είναι μέχρι πέντε ετών ενώ όλα τα υπόλοιπα έχουν ηλικία από 6 έως και πάνω από 20 χρόνια. Τα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες με ηλικία άνω των 20 ετών, υπερβαίνουν τις 400.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!