Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νέα ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις-Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
[Ελεύθερος Τύπος]: Νέα ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις-Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

[Ελεύθερος Τύπος]: Νέα ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις-Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Mέχρι τις αρχές του νέου έτους θέλουν στο υπουργείο Οικονομικών να θεσπιστεί νομοθετικά η δυνατότητα σε αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους ή τα μπλοκάκια τους να υπαχθούν σε ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους (που δημιουργήθηκαν μέχρι τα τέλη του 2017) έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις με δραστική μείωση τόκων και προσαυξήσεων.

Μιλώντας από το βήμα της διημερίδας Market Forum 2018 ο ειδικός Γραμματέας, τόνισε πως για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες με οφειλές στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες λύσεις τις οποίες και πρέπει να εκμεταλλευθούν τώρα.

Ο κ. Κουρμούσης χαρακτήρισε «ικανοποιητικό, αν και μικρό τον αριθμό των υποθέσεων στις οποίες έχει δοθεί λύση» με δεδομένο ότι περί τις 400.000 επιχειρήσεις εμφανίζονται σήμερα να είναι «κόκκινες». Κάτι που σημαίνει ότι περί το 10% αυτών «ψάχνεται» για τον εξωδικαστικό, το 1% έχει κάνει αίτηση και μόλις το 0,3% των υποθέσεων ολοκληρώθηκε.

«Το ευνοϊκά πλαίσιο, ωστόσο, με τις νέες ρυθμίσεις δεν θα υπάρχει για πάντα» τόνισε ο κ. Κουρμούσης και συμπλήρωσε: «Όλα αλλάζουν από το 2020 καθώς αναμένεται τον ερχόμενο χρόνο η έκδοση οδηγίας από την Κομισιόν με βάση την οποία τα κράτη μέλη θα πρέπει να καθορίσουν, το αργότερο σε έναν χρόνο, ένα συγκεκριμένο σύστημα ρυθμίσεων και θα σταματήσει αυτό που παρατηρείται όχι μόνο στην Ελλάδα, να καθορίζονται κάθε χρόνο με μια υπουργική απόφαση νέες ρυθμίσεις οφειλών με κριτήρια μάλιστα που αλλάζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!