Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νέα ακραία πρόκληση Ερντογάν για Θράκη και Θεσσαλονίκη
[Ελεύθερος Τύπος]: Νέα ακραία πρόκληση Ερντογάν για Θράκη και Θεσσαλονίκη

[Ελεύθερος Τύπος]: Νέα ακραία πρόκληση Ερντογάν για Θράκη και Θεσσαλονίκη

Μιλάει για ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Από τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Λιβύη και σχεδόν όλη τη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει η «Τουρκία της καρδιάς» του Ταγίπ Ερντογάν, που, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ονειρεύεται το νεο-οθωμανικό χαλιφάτο του και τον εαυτό του στη θέση του χαλίφη. Στις -ούτως ή άλλως- ακραία προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, τις οποίες, μάλιστα, έκανε μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Ριζούντα που φέρει το όνομά του (!), προστέθηκε ένα λάθος στο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Τουρκία.

Σε αυτό αποδιδόταν στον πρόεδρο της γείτονος η δήλωση ότι ζητάει δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση της Θράκης. Γεγονός που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη διπλωματική ένταση, ακόμα και ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, για να διευκρινιστεί στη συνέχεια, όμως, ότι δεν ανέφερε επί λέξει κάτι τέτοιο.

Μόλις μερικές εβδομάδες αφότου ετάχθη κατά της Συνθήκης της Λωζάννης, τώρα ο κ. Ερντογάν παρουσίασε το «όραμα» για την «Τουρκία της καρδιάς του». Οπως και την προηγούμενη φορά, οπότε με αφορμή την κριτική του κατά της Συνθήκης της Λωζάννης έκανε λόγο για ιδιαίτερη εγγύτητα των ελληνικών νησιών του Αιγαίου με τα τουρκικά παράλια, έτσι και τώρα μίλησε για Θεσσαλονίκη και Δυτική Θράκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!