Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΝΔ: Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας εκθέτουν και διαψεύδουν τον Τσίπρα
[Ελεύθερος Τύπος]: ΝΔ: Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας εκθέτουν και διαψεύδουν τον Τσίπρα

[Ελεύθερος Τύπος]: ΝΔ: Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας εκθέτουν και διαψεύδουν τον Τσίπρα

Αποφασισμένη να διατηρήσει ψηλά τους αντιπολιτευτικούς τόνους εμφανίζεται η Ν.Δ., η οποία παραμένει και τις ημέρες αυτές σε εγρήγορση αφενός για την άσκηση σκληρής κριτικής στα κυβερνητικά πεπραγμένα, αφετέρου για την αποδόμηση κάθε προσπάθειας της κυβέρνησης είτε να κάνει πράξη ιδεοληψίες της είτε να επιχειρήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις περί επιμέρους θετικών εξελίξεων στο πλαίσιο του αφηγήματος περί success story και «νέας σελίδας» που πασχίζει, ανεπιτυχώς, να δημιουργήσει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα, η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ότι «φέρει ακέραια την ευθύνη για τη συνολική υποβάθμιση της αντιπυρικής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις». Αν και ξεκαθαρίζουν ότι το κόμμα τους δεν πρόκειται να επιδοθεί «σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις πάνω στις στάχτες», στην Πειραιώς επιμένουν σε δύο ερωτήματα που θεωρούν ότι έμειναν αναπάντητα από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα: «Γιατί καθυστέρησε η διαδικασία μίσθωσης ιδιωτικών ελικοπτέρων για την πυρόσβεση» και «γιατί τα επτά ελικόπτερα -που τα προηγούμενα χρόνια μισθώνονταν για 120 ημέρες- μισθώθηκαν φέτος για τις μισές, με το ίδιο, όμως, τίμημα και ακόμη δεν έχουν παραληφθεί».

Από την άλλη πλευρά, συνεχίζεται το γαλάζιο σφυροκόπημα σε κάθε κυβερνητική απόπειρα εξωραϊσμού της δύσκολης πραγματικότητας που βιώνουν η ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά και σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία με στόχο την τόνωση του… αριστερού προφίλ διά της προώθησης ιδεοληπτικών παρεμβάσεων σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Παιδεία. Μετά την πολύ έντονη κριτική που ασκήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία και την Υγεία, αλλά και μετά την επαναβεβαίωση της απόφασης της ηγεσίας της Ν.Δ. να διερευνηθεί ολόκληρη η περίοδος που οδήγησε τη χώρα το καλοκαίρι του 2015 στο χείλος του γκρεμού και την οικονομία σε μεγάλο πισωγύρισμα από το οποίο δεν έχει ανακάμψει πλήρως ούτε σήμερα, η Ν.Δ. προχώρησε χθες και σε πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής προσπάθειας να δημιουργήσει αίσθηση θετικών εξελίξεων στην αγορά εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!