Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μοσκοβισί για Ελλάδα: Εχετε ένα μνημόνιο που πρέπει να εφαρμοστεί
[Ελεύθερος Τύπος]: Μοσκοβισί για Ελλάδα: Εχετε ένα μνημόνιο που πρέπει να εφαρμοστεί

[Ελεύθερος Τύπος]: Μοσκοβισί για Ελλάδα: Εχετε ένα μνημόνιο που πρέπει να εφαρμοστεί


Μήνυμα για περισσότερη δουλειά για το θέμα της Ελλάδας αν και η διαπραγμάτευση σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο έστειλε στη συνέντευξή Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Οι συζητήσεις είναι δύσκολες. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία» συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι «είμαι ο αισιόδοξος της παρέας, αλλά όχι ο αφελώς αισιόδοξος».

Αν και παραδέχθηκε ότι «είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε σε όλα τα μέτρα» κάλεσε την κυβέρνηση να εργαστεί σκληρά για να καταλήξουμε σε συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο.

Κάλεσε, επίσης, τους θεσμούς να καταλήξουν «και αυτό περιλαμβάνει και το ΔΝΤ» παρά τις διαφορές στις απόψεις του τονίζοντας ότι η τεχνική συμφωνία είναι η βάση για συμφωνία στο Eurogroup.  Κάλεσα τα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν άλλη μία προσπάθεια να φθάσουμε σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» είπε, επίσης, ο Γάλλος επίτροπος που δήλωσε κατά της λιτότητας ειδικά στην Ελλάδα.

«Αλλά να είμαι σαφής, πρέπει να κάνει προσπάθειες για να υπάρξει ανάταξη στις ανισορροπίες που υπήρχαν. Προσπάθειες ναι, μεταρρυθμίσεις Ναι, λιτότητα όχι!» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ανεργία, παραδέχθηκε ότι παραμένει σε «μη αποδεκτά επίπεδα», αλλά «τουλάχιστον τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Την ίδια ώρα, τάχθηκε εναντίον της λήψης νέων μέτρων λιτότητας, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι τόσο δική μου θέση, όσο και του προέδρου Γιούνκερ».

Τόνισε, επίσης, ότι είναι «απαραίτητο και εφικτό» εντός τριών ημερών να υπάρξει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».

Όσον αφορά το θέμα του χρέους τόνισε ότι «εφόσον εκπληρώσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της, πρέπει και οι εταίροι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους,συμπεριλαμβανομένου του χρέους πριν το τέλος του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!