Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς ΔΝΤ – Θέλουμε να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο
[Ελεύθερος Τύπος]: Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς ΔΝΤ – Θέλουμε να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο

[Ελεύθερος Τύπος]: Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς ΔΝΤ – Θέλουμε να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο

Πρότεινε αναμόρφωση κοινωνικών επιδομάτων

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση τονίζοντας ότι χωρίς το ΔΝΤ συμφωνία δεν υπάρχει.

Αναμόρφωση κοινωνικών επιδομάτων, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, αλλά και νέα προγράμματα, που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας ήταν μερικές από τις προτάσεις του.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε στην ομιλία του ότι στην αξιολόγηση περιλαμβάνεται και η αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων, διαδικασία η οποία θα λάβει χώρα με τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε την ανάγκη να συνεχιστούν οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, προκειμένου να βελτιωθεί και η εισπραξιμότητα, αλλά να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτό να καταστεί δίκαιο και «ο καθένας να πληρώνει ανάλογα με τις δυνατότητές του».

Αναφορικά με την αγορά εργασίας, παραδέχθηκε ότι το ποσοστό ανεργίας παραμένει υψηλό και προσέθεσε ότι προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες θα πρέπει να υπάρξει στήριξη της επιχειρηματικότητας και δημιουργία νέων προγραμμάτων κατάρτισης.

Για μία ακόμη φορά ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει όλα όσα έχει υπογράψει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!