Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μοσκοβισί: Δεν αποκλείεται και τέταρτο Μνημόνιο – Ολοκληρώστε την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς
[Ελεύθερος Τύπος]: Μοσκοβισί: Δεν αποκλείεται και τέταρτο Μνημόνιο – Ολοκληρώστε την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς

[Ελεύθερος Τύπος]: Μοσκοβισί: Δεν αποκλείεται και τέταρτο Μνημόνιο – Ολοκληρώστε την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς

ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ EUROGROUP

Την αναθεώρηση των μεσοπρόθεσμων στόχων για τα πλεονάσματα μέχρι και το 2018 απέκλεισε χθες ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί αλλά όχι και το ενδεχόμενο μετά το τρίτο να έρθει και ένα τέταρτο Μνημόνιο, αν και τόνισε ότι η Ε.Ε. δεν θέλει κάτι τέτοιο. Ζήτησε πάντως από τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε και χθες ότι η 5η Δεκεμβρίου αποτελεί ένα ορόσημο στο οποίο η Ελλάδα μπορεί να πετύχει μια συνολική συμφωνία για την αξιολόγηση, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος. Προϋπόθεση είναι όμως να πετύχει τεχνική συμφωνία για δεύτερη αξιολόγηση μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Ο Γάλλος επίτροπος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό για τον προϋπολογισμό του 2018 που θα πρέπει να καλυφθεί από τις ελληνικές αρχές.

Παραδέχθηκε επίσης ότι παρά τις διαφορές που υπάρχουν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, το ΔΝΤ είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος, ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έλθει ως αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού μεταξύ των τεσσάρων θεσμών που επιτηρούν το ελληνικό πρόγραμμα. Τόνισε επίσης ότι αν έως την 5 Δεκεμβρίου έχει προχωρήσει η διαπραγμάτευση και διαφαίνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας, είναι δυνατό να γίνει ένα νέο έκτακτο Eugogroup ειδικά για την Ελλάδα πριν από το τέλος του επόμενου μήνα.

Ειδικά για το θέμα των εργασιακών όπου υπάρχει μεγάλη απόσταση με τους θεσμούς μετά και τη συνάντηση χθες με την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, προσπάθησε να εμφανιστεί θετικός σε μια μέση λύση για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!