Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: JP Morgan: Εάν γίνουν τώρα εκλογές στην Ελλάδα, η ΝΔ θα έχει 100 έδρες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: JP Morgan: Εάν γίνουν τώρα εκλογές στην Ελλάδα, η ΝΔ θα έχει 100 έδρες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: JP Morgan: Εάν γίνουν τώρα εκλογές στην Ελλάδα, η ΝΔ θα έχει 100 έδρες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτιμηση του αμερικανικου οικου

Εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα κάνει ο Αμερικανικός οίκος JP Morgan, «δίνοντας» 159 έδρες στην ΝΔ έναντι μόλις.. 59 του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα τονίζει πως μετά από μια επιτυχή έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης θα υφίσταται ένα παράθυρο δυο μηνών (maximum) για να δοθεί η ποσοτική χαλάρωση σύμφωνα, η οποία υπολογίζει την αγορά των ελληνικών GGB σχεδόν στα 4 δισ. ευρώ.

Επισημαίνει ότι, μια συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου «φαίνεται αισιόδοξη», ωστόσο αναμένει μια ενδεχόμενη συμφωνία πριν τις πληρωμές (γκρεμός) του Ιουλίου 2017.

Σημαντικό στοιχείο της έκθεσης είναι ότι η JP Morgan εκτιμά πως οι πληρωμές των 6,4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο είναι απίθανο να πληρωθούν δίχως να λάβει ενίσχυση η Ελλάδα.

Αναλυτικά, οι παράμετροι του ελληνικού ζητήματος σύμφωνα με την JP Morgan έχουν οι εξής:

– Προφίλ χρέους : Η Ελλάδα έχει να αναχρηματοδοτήσει ένα όγκο χρέους τον Ιούλιο του 2017, ύψους 6,4 δισ. ευρώ προς ιδιώτες, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Ο επόμενος όγκος χρέους είναι τον Ιούλιο του 2018 ( 1,8 δις. ευρώ)

– Επίσημη ελάφρυνση χρέους : Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην διατηρησιμότητα του χρέους κυρίως λόγω στις διαφορές των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών προοπτικών

– Το ΔΝΤ θέλει 1,5% δημισονομικό πλεόνασμα και οι Ευρωπαίοι 3,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!