Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μόνο «καταγραφή προόδου» στο Euroworking Group – Χάσμα για εργασιακά, δημοσιονομικό και ενέργεια
[Ελεύθερος Τύπος]: Μόνο «καταγραφή προόδου» στο Euroworking Group – Χάσμα για εργασιακά, δημοσιονομικό και ενέργεια

[Ελεύθερος Τύπος]: Μόνο «καταγραφή προόδου» στο Euroworking Group – Χάσμα για εργασιακά, δημοσιονομικό και ενέργεια


Πρόοδος, αλλά και σημαντικά ανοιχτά θέματα, κατέγραψαν χθες στις Βρυξέλλες οι εταίροι και δανειστές, στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε, σε τεχνικό επίπεδο, σε σχέση με την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης. Εντείνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση να κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα μέσα στη βδομάδα, ώστε να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στη συνέχεια στην ελάφρυνση του χρέους.

Οι διαπιστώσεις αυτές προκύπτουν από τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (ΕWG) του Eurogroup, η οποία προετοιμάζει την προσεχή κρίσιμη για την Ελλάδα σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 5 Δεκεμβρίου.

Αν και η χθεσινή συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί να είναι η τελευταία πριν από το Εurogroup, θεωρείται βέβαιο ότι οι τεχνοκράτες της ευρωζώνης θα βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε να ενσωματώσουν στα τελικά κείμενα ενδεχόμενη κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών.

Διαφορές

Οπως ανέφερε χθες πηγή της ευρωζώνης με γνώση των συζητήσεων, τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά αφορούν κυρίως τρεις τομείς, τα εργασιακά, το δημοσιονομικό και την αγορά ενέργειας.

Στα εργασιακά γίνονται δύσκολες συζητήσεις κυρίως στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων, όπου το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν για πολλά χρόνια. Οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πιο συμφιλιωτικοί προτείνοντας οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν πάνω σε ένα χρονοδιάγραμμα για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, σε κάθε περίπτωση πριν από τη λήξη του Μνημονίου στα μέσα του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!