Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΜΝΙ: Χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα θα μπορούσε να δεχτεί η Ευρωζώνη
[Ελεύθερος Τύπος]: ΜΝΙ: Χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα θα μπορούσε να δεχτεί η Ευρωζώνη

[Ελεύθερος Τύπος]: ΜΝΙ: Χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα θα μπορούσε να δεχτεί η Ευρωζώνη


Το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ επικαλούμενο μια κορυφαία κοινοτική πηγή, αναφέρει ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποδεχθούν μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, στο πεδίο του 2% του ΑΕΠ, μετά το 201, καθώς η συγκεκριμένη χρονιά είναι προεκλογική.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του πρακτορείου η συμμετοχή του ΔΝΤ στην Ελλάδα για την Ευρωζώνη δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Το MNI επικαλείται διαβαθμισμένα έγγραφα του Ταμείου που περιλαμβάνουν τετραετή ή διετή βοήθεια στην Ελλάδα.

«Μια ομάδα μέσα στο ΔΝΤ θέλει έξοδο από το πρόγραμμα ή αυστηρά μέτρα για την Ελλάδα• Αν το Ταμείο δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα η Eυρωζώνη θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους» τονίζει το πρακτορείο.

«Τα θέματα των εργασιακών δεν θα κλείσουν σε τεχνικό επίπεδο, άλλα σε πολιτικό» αναφέρει στο μεταξύ από τις Βρυξέλλες κοινοτικός άλλος αξιωματούχος καταδεικνύοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει προγραμματίσει δεύτερο Eurogroup μέσα στο Δεκέμβριο, πρόσθεσε ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο θα πρέπει να γίνει με όλα τα μέρη συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ακόμα ένας αριθμός θεμάτων που μένει να συμφωνηθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!