Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Θέλουμε δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%»
[Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Θέλουμε δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%»

[Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Θέλουμε δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%»

Τον οδικό χάρτη ανάτασης της ελληνικής οικονομίας καθώς και τα κλειδιά ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού ανέπτυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στην κλειστή συνεδρίαση της 27ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδαψίλευσε τις πολιτικές παρεμβάσεις μιας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας αναπτύσσοντας σειρά μέτρων που αφορούν τις ΜμΕ, επιχειρήσεις τις υποδομές, τις επενδύσεις και την αγορά εργασίας με επιτομή αυτών τον τελικό στόχο για δύο συντελεστές ΦΠΑ, στο 22% και στο 11%, σε βάθος τετραετίας.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λειψή. Αρα, πρέπει να γίνει ολόκληρη. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών αυξάνει τη φορολογική συμμόρφωση. Ο τελικός μας στόχος είναι δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως. Αλλά σε βάθος τετραετίας. Και συνολικά το τουριστικό πακέτο να βρεθεί στο 11%. Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% εντός διετίας. Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%.

Οπως η Κύπρος

Αλλά και μία σειρά εμπροσθοβαρών κινήτρων για επενδύσεις κεφαλαίου. Κι ένα σχέδιο τολμηρό, όπου θα «ανταλλάσσουμε» συντελεστή δόμησης, κυρίως ως προς τους κοινόχρηστους χώρους, με μία δέσμευση για ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτηρίων. Το έκανε η Κύπρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!